2020.02.17 Šarūno Sabaičio fotografijų parodos „Mes esame” atidarymas

Šių metų vasario 20 d. 10 val. maloniai kviečiu apsilankyti Šarūno Sabaičio fotografijų parodos atidaryme Lietuvos Respublikos Seimo Jungiamojoje galerijoje.

Fotografavimo proceso metu gimė abipusis draugiškas ryšys, kuris palaipsniui virto savotiška parodos autoriaus bendravimo forma.
Fotografijų paroda „Mes esame” – lankytojų gyvenimo centre atspindžiai ir subjektyvus autoriaus žvilgsnis per fotoobjektyvą.

Kaip teigia centro darbuotojai, fotografas fiksuodamas centro lankytojus kasdieninėje aplinkoje tapo lankytojų „tyliuoju” draugu. Dirbo taip, kad jo nepastebėdavo, bet nuolat jautė jo gerą energiją ir buvimą šalia.

Šarūno tikslas buvo – kuo realiau atskleisti ir įamžinti centro bendruomenės žmones tokius, kokius pamatė jis pats.

„Daugelis centro lankytojų kur kas labiau nei mes vertina tai, ką turi, jų įsitraukimas į atliekamus darbus tiesiog stebina, o galutinis darbų rezultatas neretai vertas pasigėrėjimo – matosi, kiek atsidėjimo ir meilės į juos įdėta. Visos nuotraukos darytos kasdieninėje aplinkoje, be papildomo apšvietimo, jos tikrai nėra idealios, tačiau aš ir bandžiau juos parodyti tokius, kokie jie yra – paprastus, kuklius ir nuoširdžius. Tikiuosi, bent iš dalies man tai tai pavyko. Nes jie to tikrai verti”.

Parodos atidarymo metu pasirodys Naujosios Vilnios meno mokyklos auklėtiniai.

Parodą aplankyti galima nuo vasario 17 d. iki vasario 28 d.

Norint dalyvauti parodos atidaryme arba išvysti ją kitomis dienomis, leidimo kreiptis el. paštu: deimante.savukynaite@lrs.lt