Nelogiškas parkavimo vietų apmokestinimas Rinktinės g.

Nelogiškas parkavimo vietų apmokestinimas Rinktinės g., Vilniuje.

Daugiau
Monika Navickienė
06.03
Monika Navickienė

Gerb. Jonai,
Automobilių stovėjimo organizavimo skyriaus vadovas atsižvelgdamas į jūsų išsakytus pastebėjimus dėl parkavimo apmokestinimo problemos informuoja, kad šiuo metu SĮ „Susisiekimo paslaugos“ atlieka stovėjimo vietų užimtumo tyrimą. Įvertinus tyrimo rezultatus ketinama atsižvelgti į galimus stovėjimo tvarkos pokyčius Jūsų minėtoje gatvės atkarpoje.
Dar primenu Jums aktualią informaciją apie dabar esančią situaciją: Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr.1-127 patvirtintais Vietinės rinkliavos už naudojimąsi Tarybos nustatytomis mokamomis vietomis automobiliams statyti nuostatais Rinktinės gatvės atkarpa, esanti prie Kalvarijų turgaus, patenka į geltonąją rinkliavos zoną, kurioje rinkliava renkama visomis savaitės dienomis nuo 8 iki 20 val. Rinkliava renkama ne visoje gatvėje, o tik jos atkarpoje nuo Šeimyniškių iki Turgaus gatvės, likusi Rinktinės gatvės dalis (link Tuskulėnų gatvės) vietine rinkliava neapmokestinta. Rinkliava yra renkama tik bendro naudojimo automobilių stovėjimo vietose – gatvėse, tačiau stovėjimo vietos, esančios kiemuose yra neapmokestintos, taip paliekant galimybę gyventojams ar jų svečiams statyti automobilius nemokamai, o gyventojams, deklaravusiems gyvenamąją vietą yra išduodami lengvatiniai gyventojų leidimai (geltonojoje zonoje 14 Eur metams), suteikiantys teisę statyti automobilį mokamose vietose, priskirtoje teritorijoje.

Monika Navickienė
04.09
Monika Navickienė

Gerb. Jonai,

kad galėtume pradėti spręsti jūsų problemą mums reikia daugiau ir konkretesnės informacijos apie parkavimo apmokestinimą. Lauksime patikslinto problemos aprašymo.

Monika Navickienė
04.08
Monika Navickienė

Jūsų problemą užregistravome ir imsimės ją spręsti. Artimiausiu metu susisieksime.

Apie projektą

Vilniaus miesto gyventojai dažnai susiduria su įvairiomis problemomis, kurias privalo spręsti valstybinės institucijos, savivaldybės ir jai pavaldžios įmonės, įvairios tarnybos, komunalinių ūkių bendrijos ir t.t. Tačiau dažnai nutinka, kad miesto gyventojai susiduria su šių institucijų neveiklumu, nenoru spręsti susidariusių bėdų, o neretai perduoda šias problemas kitoms institucijoms, taip palikdama vilniečius nežinioje su savo neišspręstomis bėdomis.

Norėdama padėti žmonėms spręsti problemas ir užtikrinti greitesnį bei efektyvesnį atsakingų institucijų veiklą, projekto autorė Monika Navickienė inicijavo internetinę platformą, kur kiekvienas vilnietis gali kreiptis dėl jam rūpimų klausimų ar problemų susijusių su valstybinių ar savivaldybių institucijų neveiklumu. Šio projekto tikslas – padėti Vilniaus miesto gyventojams spręsti jų problemas, tarpininkaujant tarp interesanto ir institucijų, už kurių sprendimą jos yra atsakingos.

Lietuvos Respublikos Seimo narė išrinkta Naujosios Vilnios apygardoje. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė.