2019.04.26 Monika Navickienė: „tėvadienius“ ir „mamadienius“ sieksiu pervadinti „šeimadieniais“

Seimo narė Monika Navickienė balandžio 25 d. dalyvavo Delfi Diena, kurioje kalbėjo apie ketvirtadienį Seimui pateiktas Darbo kodekso bei Ligos ir motinystės įstatymų pataisas.

 

„Drauge su kolegėmis Viktorija Čmilyte-Nielsen ir Raminta Popoviene teikiame siūlymus dėl dviejų įstatymų projektų. Vienas iš jų yra Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo keitimo projektas, kuriuo mes siekiame suvienodinti galimybes ir tiems dirbantiesiems, kurie rūpinasi savo sergančiais vaikais ir tie, kurie rūpinasi savo sergančiais artimaisiais – tėvais arba sutuoktiniu – gauti tokią pačią galimybę iki 14 dienų juos slaugyti ir gauti nedarbingumo pažymėjimą. Nes dabar yra netolygumas: jei tu slaugai vaiką, tai gali daryti iki 14 dienų, jei slaugai savo artimą šeimos narį – tik iki 7 dienų.” kalbėjo M. Navickienė.

 

„Kitas įstatymo projektas, kurį pateikėme, yra Darbo kodekso keitimo projektas, kuriuo mes siekiame darbuotojams, kurie turi neįgalius, sunkiai sergančius ar 70 ir daugiau sulaukusius tėvus arba vieną iš jų, suteikti vieną papildomą laisvą dieną. Tai yra tas vadinamas ,,tėvadienis“ ar ,,mamadienis“, kurį aš siekčiau pervadinti ,,šeimadieniu“, kad būtų skiriamas ir tiems, kurie nori pasirūpinti savo senais tėvais, nes žinome demografinę situaciją, žinome naujausią Pasaulio ekonomikos forumo statistiką, kuri teigia, jog šiandien pasaulyje pirmą kartą istorijoje yra daugiau 65 metų ir vyresnių žmonių, negu tų, kuriems yra iki 5.“ teigė Seimo narė.

 

Seimas pritarė pateiktoms pataisoms ir jas svarstys gegužės 30 d.

 

47378721_2173911135972421_5938094768381755392_o